Аналітичні аспекти двостороньої спвпраці у міжнародному туризмі між Грецією та Україною - Туник, Микола Борисович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Магістерська робота розглядає актуальні питанням співробітництва та обміну досвідом у сфері міжнародного туризму, між Грецією та Україною. Описано особливості розвитку туризму в Греції в сучасних умовах розвитку галузі туризму. Проаналізовано головні фактори розвитку туристичної галузі в в контексті запозичення позитивних ідей для туризму в Україні. Розглянуто основні закономірності функціонування туристичної сфери Греції в умовах кризових ситуацій. Визначено головні напрями перспектив спеціалізації туристичного обслуговування. Здійснено аналіз діяльності основних показників функціонування туризму Греції в динаміці. Розкрито напрямки співробітництва обслуговування в туризмі між Україною та Грецією. Виділено головні проблеми функціонування туризму в Україні та Греції в умовах економічної кризи та наголошено на перспективах виходу з кризових ситуацій.
Keywords: туристична галузь, співробітництво, туристична спеціалізація, міжнародний досвід, туристично-рекреаційні ресурси, проблеми розвитку туризму.