Конституційні обов’язки та законні інтереси: аспекти взаємозв’язку - Білоскурська, Олена Валеріївна (Чернівец. нац. ун-т. ім. Ю. Федьковича, 2012)
В статті досліджуються питання взаємозв’язку конституційних обов’язків і законних інтересів. Визначено основні аспекти їх взаємодії. Конституційні обов’язки впливають на характер законних інтересів та спосіб їх реалізації, є частиною механізму забезпечення балансу інтересів особи та суспільства.
Constitutional responsibilities and interests: aspects of the relationship
Keywords: конституційні обов'язки; законні інтереси; діалектика взаємозв'язку; реалізація; класифікація конституційних обов'язків