ПРОСТОРОВО-ЧАСОВИЙ АНАЛІЗ ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ - Регаловський, Ілля Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Геодезичне забезпечення більшості території нашої країни вимагає збільшення кількості пунктів державної геодезичної мережі. В умовах сьогодення, аналіз геодезичного забезпечення території є надважливий та актуальний. Останнє ще більш підсилюється за рахунок проведеної реформи децентралізації, що змінила адміністративно – територіальний устрій країни. Саме тому, є необхідним проведення аналізу, розрахунків, визначення особливостей просторового розміщення та поширення як окремих пунктів ДГМ так і геодезичного забезпечення загалом. На сьогоднішній день, у зв’язку з війною в країні багато геопорталів, сайтів, зокрема: геопортал ДГМ, офіційний сайт децентралізації є закритими тимчасово. Тому використання ГІС технологій в поєднанні з топографічними картами дозволяє дещо по іншому підійти до аналізу та оцінки геодезичного забезпечення території
Keywords: ГЕОДЕЗИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ПРОСТОРОВИЙ АНАЛІЗ