Соціально-психологічні особливості аутоагресивної поведінки та її профілактики у підрозділах ДСНС - Конюк, Вікторія Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі було розглянуто теоретико-методологічний аналіз психологічних особливостей аутоагресивної поведінки фахівців екстремального профілю та її попередження; описані особливості професійної діяльності працівників ДСНС України; зроблено теоретичний аналіз психологічних засобів та умов запобігання аутоагресивній поведінці фахівців екстремального профілю діяльності. Проаналізовано та досліджено особливості аутоагресивної поведінки рятувальнтків ДСНС України та рівень саморуйнівної поведінки їх з різним стажем роботи. Розкрито програму та методи дослідження. Запропоновано та проаналізовано програму психопрофілактики аутоагресивної поведінки рятувальників.
Keywords: аутоагресивна поведінка; саморуйнівна поведінка; рятувальники; профілактика