Морально-етична проблематика та педагогічний потенціал збірки оповідань Оксани Сайко «Новенька та інші історії» і колективної збірки «Коли сніг пахне мандаринками» - Сідак, Парасковія-Жанна Михайлівна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена морально-етичній проблематиці та педагогічному потенціалові сучасної української підліткової прози. На основі збірки оповідань Оксани Сайко «Новенька та інші історії» і колективної збірки «Коли сніг пахне мандаринками» досліджено різноманіття підходів письменників до зображення життя підлітків та складних процесів становлення їхніх особистостей. Визначено багатогранну наповненість та роль цих творів у вихованні емпатії, морально-етичних якостей і профілактиці булінгу серед дітей. Запропоновано методичні рекомендації для ефективного використання підліткової прози загалом та аналізованих творів зокрема у ЗЗСО.
Keywords: "Новенька та інші історії" Оксани Сайко; збірка "Коли сніг пахне мандаринками"; сучасна підліткова проза; булінг; морально-етичні цінності; педагогічний потенціал; емоційний інтелект; літературна освіта