Теорія перенормованого спектру багатозонних квазічастинок взаємодіючих з поляризаційними фононами - Гутів, Василь (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дисертаційна робота присвячена побудові теорії функціонування й оптимізації параметрів активного елемента широкосмугового нанофотодетектора далекого інфрачервоного діапазону з новим потенціальним рельєфом. Зосереджено увагу на створенні на основі давидівської моделі системи теорії перенормування спектрів багаторівневої квазічастинки взаємодіючої з одномодовими фононами, й однорівневої квазічастинки взаємодіючої з багаторівневими фононами з урахуванням багатофононних процесів у досліджуваних багатошарових наносистемах.
Keywords: квазічастинка; фонон; сила осцилятора; рівняння Шредінгера; функція Гріна; енергетичні рівні квантової системи; наноструктура (система)