ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПРОГРАМОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІЗКУЛЬТУРНОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ В СУЧАСНІЙ ШКОЛІ УКРАЇНИ - Жмуд, Микола (My University, 2024)
Жмуд М. І. Історико-педагогічні засади розвитку програмового забезпечення фізкультурної освітньої галузі в сучасній школі України. Кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 «Середня освіта. (Фізична культура)». – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича МОН України, Чернівці, 2024. У магістерській роботі розглядаються історико-педагогічні засади розвитку програмного забезпечення фізкультурної освітньої галузі в сучасній школі України. Проаналізовано основні етапи становлення та розвитку програм фізичної культури, починаючи з історичних передумов до сучасного періоду реформування освіти. Особливу увагу приділено нормативно-правовому забезпеченню, змінам у підходах до викладання фізичної культури та інтеграції інноваційних методик у навчальні програми. У дослідженні обґрунтовано значення фізкультурної освітньої галузі для формування здорового способу життя серед учнів, визначено ключові фактори, що впливають на ефективність впровадження програм, та окреслено перспективи їх вдосконалення. Практичне значення роботи полягає у розробці рекомендацій для освітян щодо адаптації навчальних програм з фізичної культури до сучасних умов.
Keywords: здоровий спосіб життя, загальні результати, компетентність, модельні програми, НУШ, освітня галузь, стандарт, сучасна школа, Типові програми, фізична культура.