Особливості змагальної діяльності гандбольних команд високої кваліфікації в умовах чисельної нерівності. - Kivernik, Alexandr; Мельник, В.; Кудріна, Н.; Штефан, Т. (Кам’янець-Подільський: Видавець Панькова А. С., 2020)
Особливості змагальної діяльності гандбольних команд високої кваліфікації в умовах чисельної нерівності. (за результатами чемпіонату Європи 2020 року). В статті розглянуті особливості змагальної діяльності гандбольних команд високої кваліфікації в умовах чисельної нерівності. За результатами педагогічного спостереження було встановлено, що 23,82 % голів під час фінального турніру Чемпіонату Європи 2020 року з гандболу серед чоловічих команд було забито під час покарання гравців тимчасовим видаленням з гри. Середній показник тривалості атакуавальних дій команд високої кваліфікації в чисельній більшості в результаті видалення гравця команди суперника становив 21,51 с, а цей показник в команди, що знаходилася в чисельній меншості становив 41,19 с. Зальний час проведення всіх атак команд в чисельній більшості, внаслідок видалення гравця команди суперників, становить 19127 с, а загальний час атакувальних дій команд з видаленим гравцем – 26999 с. Однак показник кількості проведених атак є зворотнім і становить 880 в більшості та 646 атак команди з видаленим гравцем. Ефективність атакувальних дій гандбольних команд високої кваліфікації під час чисельної переваги, внаслідок видалення гравця команди суперника становив 62,44 %, а в їх опонентів – 46,04 %.
Keywords: Видалення гравця; Ефективність; Кількість атак; Чисельна перевага; Чемпіонат Європи 2020 року з гандболу