Прогнозування в системному аналізі // Юрченко І.В.– Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024.– 102 с. - Юрченко, Ігор Валерійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У навчальному посібнику міститься опис основних понять та тверджень теорії стохастичного прогнозування. Розглянуто загальний випадок прогнозування стаціонарних послідовностей, параметричні моделі часових рядів, проведено оцінювання параметрів авторегресій та ковзаючого середнього. Вивчено можливості модуля Time series analysis & Forecasting системи Statistica та бібліотек мови Python для роботи з часовими рядами. Для студентів спеціальності 124 – Системний аналіз.
навчальний посібник
Keywords: стохастичне прогнозування; часові ряди; ARIMA; Python; Statistica; модель авторегресії та проінтегрованого ковзаючого середнього