Операції над матрицями та числові методи розв’язування матричних алгебраїчних рівнянь Ріккаті - Тодоріко, Ілля (My University, 2024)
В даній роботі розглядаються задачі, що приводять до розв’язування матричних алгебраїчних рівнянь Ріккаті, зокрема задачі аналітичного конструювання регуляторів та оптимальної стабілізації. Проведено дослідження та зроблена порівняльна характеристика числових методів, за допомогою яких можна розв’язувати матричні алгебраїчні рівняння Ріккаті та матричні рівняння Ляпунова. На основі цих методів розроблено програму в середовищі Visual Studio Code мовою JAVASCRIPT, яка в інтерактивному режимідозволяє знайти розв’язки цих рівнянь.
Keywords: матричні алгебраїчні рівняння Рікаті, числові методи, оптимальна стабілізація, Visual Studio Code, JavaScript, алгоритми розв’язування рівнянь