Проблеми професійної освіти сільської молоді в розрізі історіографії західного регіону України - Kozhokar, Maryna; Стражнікова, Інна Василівна (My University, 2020)
У статті автори розглядають різноманітні підходи науковців до аналізу проблем розвитку професійної освіти в Західному регіоні України в контексті її функціонування в різні історичні періоди. Вивченню проблем та перспектив її розвитку в системі державної кадрової політики. Визначено основні проблеми розвитку професійної освіти в Україні та напрями її реформування, серед яких особлива роль відводиться практичній спрямованості вищої освіти та її орієнтації на перспективні потреби ринку праці, роботодавців та навчальних закладів щодо підготовки фахівців, удосконаленню управління системою професійної освіти в Україні.
Keywords: Західний регіон України; Професійна освіта; Історіографія; Фахове шкільництво; Доробок; Трудова підготовка; Школи працюючої молоді