Особливості дефініційного аналізу англійських ад’єктивних емосемізмів - Melnychuk, Natalia (My University, 2021)
Вивчення номінативної специфіки ад’єктивних лексичних одиниць з емотивним значенням безумовно потребує дослідження та виокремлення облігаторної парадигматичної сукупності семантичних компонентів, які безпосередньо відповідають за змістовий аспект цього лексико-семантичного утворення. Спрямування дослідження на виявлення детермінування емотивних станів мовою є особливо характерним для дефініційного аналізу лексичних одиниць, метою якого є вирізнення у семантичній структурі слова елементарних одиниць плану змісту, які відображені у дефініції тлумачного словника та об’єднані між собою, формують значення певного слова у мові.
Keywords: дефініція; ад’єктивний емосемізм; мовна картина світу