ОСОБЛИВОСТІ ДИДАКТИЧНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ В ІНКЛЮЗИВНОМУ КЛАСІ - Сидорова, Марія Олександрівна (My University, 2021)
Україна знаходиться серед багатьох країн світу як держава, що впроваджує інклюзивну освіту на всіх рівнях. Починаючи з 2011 р., відповідні зміни щодо забезпечення інклюзивної освіти почали діяти в нашій країні і зумовлюють її державну політику. Інклюзивна освіта набуває дедалі більшого значення і розвитку в Україні. Адже вона надає право рівного доступу до якісної освіти всіх дітей. Актуальною ця тема є для батьків дітей з порушеннями психофізичного розвитку, бо забезпечує можливість навчатися у закладах освіти разом зі своїми однолітками та проживати в сім’ї. Також активно в цьому напрямку працюють громадські організації, які допомагають організувати освітній процес з дітьми із особливими освітніми потребами. Існує вужче і ширше розуміння інклюзивної освіти. Вужче розуміння інклюзії – це «включення» дітей з ООП у загальноосвітні навчальні заклади. Ширше розуміння – полягає у позитивному сприйнятті усіх категорій дітей, цінуванні та врахуванні відомостей кожного учня.