ЗНАЧЕННЯ ПРИРОДНИХ УМОВ У ФОРМУВАННІ ПОСЕЛЕНСЬКОЇ МЕРЕЖІ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Данілова, Ольга Миколаївна; Заблотовська, Н.; Салій, М (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
Досліджено особливості розміщення населених пунктів Тернопільської області відносно їх розташування у поєднанні із ландшафтом. Адже саме наявність тих чи інших природних особливостей території й зумовили спочатку заснування поселення, а надалі його розвитку
Економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: поселення; топографічний тип поселення; планувальна структура поселення