Скутар І.Д., Юрченко О.І. Розробка веб-додатку для аналізу та прогнозування фінансових ринків на базі стохастичних диференціальних рівнянь та нейронних мереж // The 16th International Scientific and Practical Conference “Digital Technologies and Developments: Problems of Their Use and Achievements” (April 21-24, 2026) Hamburg, Germany.– International Science Group, 2026.– P.104–107. - Скутар, Ігор Дмитрович; Юрченко, Олег Ігорович (The 16th International Scientific and Practical Conference “Digital Technologies and Developments: Problems of Their Use and Achievements” (April 21-24, 2026) Hamburg, Germany.– International Science Group, 2026., 2026)
Розроблено та протестовано гібридну веборієнтовану систему фінансового аналізу. Обгрунтовано використання React.js у комбінації з протоколом WebSocket, що є оптимальним технологічним стеком для побудови високонавантажених торгових дашбордів. Інтеграція класичних моделей стохастичного числення (GBM, Vasicek) та алгоритмів нейромережевого прогнозування (LSTM) в єдиний інформаційний простір надає аналітикам комплексний інструментарій для моніторингу, стрес-тестування та предиктивного аналізу ринків у режимі реального часу.
Розроблено та протестовано гібридну веборієнтовану систему фінансового аналізу. Обгрунтовано використання React.js у комбінації з протоколом WebSocket, що є оптимальним технологічним стеком для побудови високонавантажених торгових дашбордів. Інтеграція класичних моделей стохастичного числення (GBM, Vasicek) та алгоритмів нейромережевого прогнозування (LSTM) в єдиний інформаційний простір надає аналітикам комплексний інструментарій для моніторингу, стрес-тестування та предиктивного аналізу ринків у режимі реального часу.
Keywords: вебдодаток для аналізу та прогнозування фінансових ринків; стохастичні диференціальні рівняння; нейронні мережі