Способи і шляхи запилення рослин, придатних для поширення в Україні (на прикладі родини Asteraceae) - Пшебишевський, Юрій Вікторович (My University, 2024)
Розглянуто 24 представники родини Asteraceae, внесених до переліку «Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні». Здійснено їх систематичний та біоморфологічний аналіз, а також досліджено їх основні способи і шляхи запилення та видовий склад антофільного комплексу «рослина-запилювач».
Keywords: запилення; перехресне запилення; самозапилення; ентомофілія; анемофілія; Аsteraceae