Особливості впливу фізичної на тактико- технічну підготовку у панкратіоні - Суходєєв, Ілля Сергійович (My University, 2022)
Доведено, що оптимальне побудовання впливу фізичної та технікотактичної підготовки єдиноборствах покликане сприяти різнобічному і пропорційному розвитку рухових якостей спортсменів рівня 1 розряд, КМС та МС. При цьому досягнення високих показників рухових якостей за допомогою засобів загальної фізичної підготовки має служити функціональною основою для оптимального розвитку спеціальних фізичних якостей спортсмена і ефективного вдосконалення технічної,тактичної і психологічної складових підготовленості. Основними засобами фізичної підготовки в панкратіоні є вправи швидкісно-силової і координаційної спрямованості, спортивні та рухливі ігри. Основними засобами техніко-тактичної підготовки в панкратіоні є робота на спеціальних снарядах(маківари,лапи та боксерських мішках) та відпрацювання прийомів з партнером. Визначено, що запропонована методика підготовки показала свою ефективність. Отримані дані дозволяють стверджувати про ефективність обраних засобів фізичної та техніко-тактичної підготовки панкратіоністів. Експеримент довів що додаткова робота на техніко-тактичної здібності має прямий вплив на покращення фізичних здібностей На основі вищевказаного методику вважаємо ефективною,і доцільною до використання у навчально-тренувальному процесі
Keywords: панкратіон, техніко-тактична підготовка, спортсмени, тренування, фізична підготовка