Розвиток ініціативності молодших школярів у процесі колективної навчальної діяльності - Іліуц, Марія Григоріївна (My University, 2024)
Дослідження кваліфікаційної роботи спрямоване на вивчення важливого аспекту освіти – розвитку ініціативності серед молодших школярів у контексті колективної навчальної діяльності. Ініціативність є важливою якістю, яка впливає на особистісний та навчальний розвиток дітей. Це дослідження докладно розглядає вплив колективної навчальної діяльності на формування ініціативи у молодших школярів. Дослідження базується на теоретичних концепціях розвитку ініціативності та педагогічних методиках, спрямованих на стимулювання цієї якості в дітей. Основною метою дослідження є визначення ефективних педагогічних підходів та методів, які сприяють розвитку ініціативності у молодших школярів у процесі колективної навчальної діяльності; розглядається вплив співпраці, спільного прийняття рішень, творчого мислення та інших аспектів колективного навчання на формування ініціативи. Для досягнення цієї мети використовується комбінований метод дослідження, включаючи літературний аналіз, анкетування, спостереження за навчальною діяльністю учнів. Результати дослідження будуть корисні для педагогів, батьків та інших учасників освітнього процесу, сприяючи більш якісному та глибшому розвитку ініціативності у молодших школярів.
Keywords: ініціативність, ініціатива, ініціативність молодших школярів, колективна навчальна діяльність, пізнавальний інтерес, мотиви навчання, вольові якості, внутрішні мотиви молодших школярів, колективна творча діяльність