РОЛЬ ОСОБИСТІСНОЇ ЗРІЛОСТІ ПОДРУЖЖЯ У ВИРІШЕННІ СІМЕЙНИХ КОНФЛІКТІВ - Барабащук, Ганна; Казарян, Гаяне (My University, 2023)
У статті представлено результати дослідження особливостей особистісної зрілості подружжя у вирішенні сімейних конфліктів. Сімейна інтеракція супроводжується змінами, які обумовлені внутрішніми та зовнішніми фак-торами. У соціокультурному просторі сімейний конфлікт розцінюється як таке, чого не має бути, та з іншого боку – сімейний конфлікт може бути рушійною силою розвитку сім’ї та сприяти позитивним змінам сімейних відносин. Метою дослідження є емпіричне вивчення психологічних аспектів особистісної зрілості сімей молодого та серед-нього подружнього віку у вирішенні сімейних конфліктів
Keywords: подружжя, особистісна зрілість, сімейні конфлікти