Вплив воєнних дій на бюджетний дефіцит та державний борг України - Легкоступ, Ігор (Чернівці, Чернівецький нац. ун-т ім.. Ю. Федьковича, 2024)
Україна в період війни активно залучає внутрішні та зовнішні кредитні ресурси для покриття нестачі бюджетних коштів. Не дивлячись на брак податкових джерел, уряду вдається знаходити інші джерела для фінансування видатків державного бюджету та покриття його бюджетного дефіциту. Проте, активна позикова політика провокує зростання інфляційних процесів та збільшення державного боргу нашої держави.
Keywords: бюджетний дефіцит; державний борг; воєнні дії; державний бюджет