ФОРМУВАННЯ РИТОРИЧНИХ УМІНЬ У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Ласківська, Юлія Олегівна (My University, 2021)
Кінець ХХ – початок XXI століття для нашого суспільства характеризується глибокими демократичними перетвореннями, які спричинили необхідність перебудови освіти і науки. Питання реформування освіти в Україні постійно перебуває в полі зору найширшої громадськості та уряду. Прийняті в період розбудови нашої держави Закон «Про освіту», «Про мови», «Про вищу освіту» та Національна доктрина розвитку освіти є визначальними при виборі шляхів розвитку науки та освіти й сприяють, насамперед, вільному розвитку людської особистості, формують цінності правового демократичного суспільства в Україні. У сучасному світі розвиток людства, підвищення його творчої активності багато в чому залежить від якості освіти. Гуманізація, гуманітаризація та демократизація середньої та вищої школи передбачає формування й розвиток освіченої, творчої особистості з високим рівнем духовності і культури. Нова стратегія Державної програми розвитку вищої освіти визначає впровадження дистанційного навчання, модульно-рейтингової системи, активну участь студентів у процесі навчання і глибоке оволодіння викладачами вищих закладів новаціями в різних галузях знань, сучасними досягненнями науки, новітніми технологіями, опанування й використання нових педагогічних методів.