Перекинчики - Ярошинська, Євгенія (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2020)
Складний, як саме життя, світ повісті Євгенії Ярошинської «Перекинчики» значною мірою трагічний: тут ідеться про денаціоналізацію частини українства й ті неминучі втрати, які вона спричинила. Разом з тим у творі прочитується мудрий заповіт письменниці стосовно того, якими повинні бути / якими мусять себе й нині робити українці. Повість уперше виходить на рідній для Є. Ярошинської Буковині, до того ж це перше видання твору, в основу якого покладено суто авторський текст, який зберігається у відділі рукописів Львівської національної наукової бібліотеки імені Василя Стефаника. Розраховано на філологів і всіх, хто цікавиться Євгенією Ярошинською, літературою Буковини, загалом українським письменством.
Упорядкування, передмова, примітки Лідії Ковалець
Keywords: Література Буковини; Письменники Буковини; Проблема зрадництва; Денаціоналізація; Автограф; Рукопис; Перевидання твору