Поєднання кінетотерапії та кінезіотейпування у комплексній терапії пацієнтів зі спастичним тетрапарезом - Kozik, Nataliia; Tolok, Kateryna (Vancouver, Canada, 2022)
В ході роботи обґрунтовано можливість застосування певного поєднання та порядку проведення терапевтичних вправ для формування постурального контролю та розвитку функціональних можливостей разом із використанням кінезіотейпінгу у комплексному відновленні дітей із ДЦП. Подані результати дослідження підтверджують ефективність застосування запропонованого поєднання методів відновлення. Експериментальне застосування підібраного комплексу терапевтичної кінетотерапії та кінезіотейпінгу у комплексі відновлення пацієнтів зі спастичною тетраплегією дало позитивні результати і може використовуватися в реабілітаційній практиці. Реабілітація пацієнтів із ДЦП дуже тривала та багатогранна, проте потребує постійного вдосконалення відповідно до вимог часу. Розробка і застосуваннянових поєднань відновних методик у практиці реабілітації сприяє покращенню функціонального стану пацієнтів та розширенню досвіду фізичних терапевтів.
Keywords: дитячий церебральний параліч; кінетотерапія; кінезіотейпування; спастичний тетрапарез; відновлення