Ксеноландшафти - Кирилюк, Сергій (Матеріали Всеукраїнського наукового семінару пам’яті професора Володимира КРУЛЯ «Історична географія в Україні» (21–22 вересня, 2023), 2023)
Поняття і терміни ксеноландшафти, ксенооболонка, ксеноландшафтоутворення, ксенокомпоненти і ксенофактори природи, дієвий прошарок – ксенооболонки, ксенорельєфо- та ксеноландшафтоутворення – опрацьовані та введені в науковий обіг публікаціями автора (Кирилюк 2018, 2019, 2020, 2021).
Keywords: ксеноландшафт; ландшафтознавство