Віктимологічний портрет жінки-жертви домашнього насильства - Toma, Mariana (Технодрук, 2021)
Щороку понад мільйон українок страждають від домашнього насильства. За офіційними показниками ООН, від домашнього насильства страждає кожна третя мешканка планети. Проте, лише 10% звертаються по допомогу. Мова йде не лише про побої – у «Стамбульській конвенції», що покликана захистити жінок, зазначено і про фізичне, і про психологічне, і про економічне, і про сексуальне насильство.
Keywords: віктимологія, домашнє насильство