Дослідження життєвого стилю особистості та тривожності - Попович, Богдана Миколаївна (My University, 2022)
Питання буденних образів набуває все більше теоретичного та практичного значення в зв'язку зі зростом ролі особистості у ролі творця історії, у ролі творця свого життєвого єства, з однієї сторони, а з іншої – у зв'язку із збільшенням домагань особистості, піднесенням її буденних напрямків та планів. Утруднення та збагачення взаємозв'язків індивіда із спільнотою та є фундаментальною темою західної та вітчизняної соціології. Буденний образ – це унікальний засіб досягнення своїх напрямків, а також комплекс способів, що дозволяють застосуватися до зовнішнього життя. Актуальність. Спосіб буденного образу індивіда і вимір розміру тривожності позволяє врегульовувати цей виріб, оскільки ця властивість багато в чому визначає поведінку індивіда. Це досить стійка індивідуальна якість, що характеризується підвищеною психоемоційною напругою, страхами, занепокоєнням, побоюваннями, що перешкоджають унормованій діяльності та соціалізації із індивідами.