Податкова консультація як інструмент захисту прав платника податків - Vdovichena, Lidiia (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича, Чернівці, Технодрук, 2022)
Ос новними базисними принципами, що вплива ють на методологію податкової консультації є: принцип затребуваності податкової консульта ції, принцип формально-визначеної суб’єктної орієнтованості податкової консультації, прин цип пріоритетності узагальнюючої податкової консультації, принцип гарантованості інтересів платника податків, принцип презумпції право мірності рішень платника податків. Таким чи ном, використання діяльнісного підходу в до слідженні методології податкової консультації дозволяє здійснювати тлумачення податкової нормотворчості у нерозривній єдності з діяль ністю платників податків.
Keywords: податкова консультація; узагальнююча податкова консультація; платник податків