Функціональні особливості сучасного сленгу в англомовному кінодискурсі (на матеріалі серіалу Ginny & Georgia) - Карузо, Джулія-Александра Джузеппівна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню структурних, слотвірних та функціональних особливостей сучасного сленгу в англомовному кінодискурсі на матеріалі американського серіалу "Ginny and Georgia". Робота розглядає різні аспекти вживання сленгу в серіалі, включаючи його роль у створенні атмосфери, розкритті характерів персонажів та зв'язку з аудиторією. У магістерському дослідженні застосовано різноманітні методи, включаючи метод контекстуального аналізу лексичних одиниць, метод функційного аналізу для виявлення текстотвірних функцій сленгізмів, описовий метод, а також елементи кількісного аналізу. Аналіз структурних ознак сленгу показав, що переважають прості лексеми та похідні лексеми, значним є вживання сленгових словосполучень, скорочень і фразових дієслів. Сутність сленгу полягає в його поширеності, однак, сленг залишається поза встановленого та прийнятого мовного канону. Використання комунікативних особливостей сленгу відіграє ключову роль у створенні унікального образу персонажів та взаємодії з аудиторією. Магістерська робота спрямована на розширення розуміння важливості та функціональних особливостей сленгу в кінодискурсі, розглядаючи його на прикладі конкретного серіалу, і сприяє глибшому аналізу впливу мови на кіно. Нами виокремлено чотири функції сленгових одиниць, а саме: номінативна функція, експресивна функція, стилістична функція, інформативна функція.
Keywords: сленг, кінодискурс, функіональні та структурні характеристики сленгу, дискурс-аналіз, скрипт