ПОВЕДІНКА ДОМАШНІХ ГОСПОДАРСТВ УКРАЇНИ: МОДЕЛІ ТА ОСОБЛИВОСТІ РЕГУЛЮВАННЯ - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2018)
Монографія презентує результати систематизації теоретико-методологічних засад і практичних моделей поведінки домашніх господарств як суб’єктів ринкових відносин у сучасній економіці України. Узагальнено методологічні підходи щодо дослідження домашніх господарств як суб’єктів ринкових відносин та теоретичні основи обґрунтування їх економічної поведінки. Запропоновано новий методологічний підхід до трактування сутності домогосподарства як відкритої системи. Виявлено мотиви і стимули поведінки домогосподарств на різних ринках у залежності від того, у якій ролі вони виступають. Визначено механізми, умови та засоби впливу на поведінку домогосподарств з метою забезпечення спрямованості їх діяльності на підвищення ефективності використання ресурсів, зростання добробуту, сприяння сталому розвитку економіки і суспільства.
Keywords: домашнє господарство, моделі поведінк5и домашніх господарств, активні стратегії поведінки домогосподарств, ефективність функціонування домогосподарств