Генеральне планування сільських населених пунктів за результатами аерофототопографічного знімання (на прикладі с. Круп'янськ) - Меленко, Андрій Миколайович (My University, 2022)
Землі населених пунктів безсумнівно є одними із найважливіших категорій земельного фонду, так як саме вони забезпечують територію необхідну для життя людини. В останні десятиліття суттєвого значення набула актуальність картографічного матеріалу, а також точність їх змісту. Отримання подібної інформації в умовах урбанізації приміських територій можливе виключно із застосуванням даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ). Поява безпілотних літальних апаратів (БПЛА) вдихнула нове життя у галузь дистанційного моніторингу земель населених пунктів. Завдяки високій роздільній здатності, можливостям виконання періодичних знімань та відносно невисокій ціні знімання, дані ДЗЗ стали доступними не тільки для міських та селищних поселень, але й для сільських. Але незважаючи на загальну вивченість питань використання даних ДЗЗ в цій галузі, використання даних отриманих з БПЛА володіє певною специфікою, дещо відмінною від процедур залучення традиційних космічних чи аерофотознімків. Тому в даній магістерській роботі подано спробу опису специфіки використання даних ДЗЗ отриманих БПЛА для потреб містобудування, здійснити апробацію БПЛ-технологій для потреб картографування, на прикладі пересічного поселення Чернівеччини – с. Круп’янське
Keywords: ДЗЗ, ГЕНЕРАЛЬНЕ ПЛАНУВАННЯ