«Діти Голодомору 1946 – 1947 рр.»: як вижити? (на матеріалах усних оповідей). - Skoreyko, Hanna (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Діти Голодомору – це не просто покоління, яке вижило у страшній катастрофі. Як свідчать усні оповіді тих, хто пережив Голодомор дитиною, це люди, які все життя несуть в собі ген страху голоду, картини людей, які стоять по пояс у жомових ямах, недовіру до влади, яка може забрати останню зернину і приректи на смерть. Вони до сих пір сакралізують хліб. Але вони зберегли в собі людину. Тому що вони отримали найбільший дар – життя.
Keywords: Голодомор; Усна історія