Законодавче регулювання принципу конфіденційності медіації в Україні - Havrylyuk, Ruslana; Patsurkivskyy, Petro (Liha-Pres, 2023)
Без адекватного розуміння принципу конфіденційності медіації неможливо правильно пояснити її природу. З іншого боку, саме осмислення приватно-правової природи медіації є світоглядним і методологічним ключем до достовірного сприйняття і пояснення її принципу більше того – презумпції конфіденційності. Принцип (презумпція) конфіденційності медіації є одним з ключових принципів цього методу вирішення конфліктів (спорів). Саме він забезпечує високу результативність медіації, її конкурентоздатність серед інших альтернативних методів вирішення конфліктів (спорів).
Keywords: медіація; Закон України «Про медіацію»; презумпція конфіденційності; принцип конфіденційності медіації