ВИВЧЕННЯ СПЕЦИФІКИ ВИКЛАДАННЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ЗАКЛАДАХ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ТА ВИЩОЇ ОСВІТИ - Головатий, Назар (My University, 2025)
У роботі розглянуто специфіку викладання фізичного виховання у закладах фахової передвищої та вищої освіти України в умовах освітніх трансформацій. Теоретично обґрунтовано сутність, мету та завдання фізичного виховання, визначено його оздоровчі, освітні, виховні та професійно-прикладні функції. Проаналізовано нормативно-правові засади організації занять, сучасні тенденції та проблеми зниження рухової активності студентів. Експериментально підтверджено ефективність інноваційних технологій, інтерактивних форм і цифрових засобів у підвищенні мотивації та якості фізичного виховання. Практична значущість полягає у розробці методичних рекомендацій для удосконалення освітнього процесу.
Keywords: фізичне виховання, студенти, мотивація, інноваційні технології, рухова активність, здоров’язбереження, освіта.