Чернівці, як центр організації соціально-економічного розвитку регіону - Солонар, Іван Сергійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі здійснено комплексний аналіз соціально-економічного розвитку міста Чернівці з метою виявлення його ролі як регіонального центру. Дослідження охоплює оцінку просторових характеристик, демографічної ситуації, економічної структури, інфраструктури, соціальної сфери та людського потенціалу міста. Особливу увагу приділено аналізу факторів, які впливають на розвиток Чернівців у контексті міжрегіональної інтеграції.
Chernivtsi as a Center of Regional Socio-Economic Development
Keywords: Чернівці; соціально-економічний розвиток; регіон; просторове планування; урбанізація; інфраструктура; стратегія розвитку