Види обліку: сутність та їх взаємозв’язки в інформаційній системі підприємства - Kuz, Vasyl; Popova, Valentina; Кравчук, Віктор (Чернівецький торговельно-економічний інститут, 2016)
Досліджуються особливості функціонування в інформаційній системі підприємства видів обліку та підсистем бухгалтерського обліку. Визначаються підходи до їх ідентифікації на основі інформаційних запитів користувачів, методологічного інструментарію та облікових процедур, що відповідають здійсненню облікового процесу в рамках організації і ведення окремих видів обліку. Встановлюються типи взаємозв’язків між структурними елементами загальної облікової системи, що забезпечує можливість формування цілісної системи інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень. Наводяться характерні вимоги та риси до ідентифікації видів обліку та підсистем бухгалтерського обліку в контексті підвищення практичної цінності облікової системи як інформаційного джерела.
Types of accounting: nature and their interrelations in the information system of the enterprise
Виды учета: сущность и их взаимосвязи в информационной системе предприятия
Keywords: бухгалтерський облік; види обліку; інформаційна система; інформаційні запити; підсистеми бухгалтерського обліку; обліковий процес