СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ В УМОВАХ ВІЙНИ: ЛЮДИНОЦЕНТРИЧНИЙ ПІДХІД ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОТРЕБ НАСЕЛЕННЯ - Бойда, Світлана (Знання України, 2024)
У дослідженні аналізується стан системи соціальних послуг в Україні в умовах повномасштабної війни. Розглянуто, як військова агресія вплинула на доступність та якість соціальних послуг для різних категорій населення, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. Виокремлено основні проблеми, з якими стикається система соціального захисту, такі як нестача фінансування, невідповідність законодавства до нових викликів та дефіцит кваліфікованих кадрів. На основі проведеного аналізу запропоновано ряд рекомендацій щодо вдосконалення системи соціальних послуг. Особлива увага приділяється ролі цифрових технологій у розвитку соціальних послуг.
Keywords: соціальні послуги; людиноцентричний підхід; ефективність; доступність; цифровізація