ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ВОЛЬОВИХ ЯКОСТЕЙ УЧНІВ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Мурзакой, Олександр (My University, 2024)
В магістерській роботі нами вивчено сучасні тенденції та перспективи розвитку вольових якостей учнів на уроках фізичної культури, виявлено ефективність розробки і впровадження педагогічних засобів для формування вольових якостей школярів 11 класів з урахуванням функціональних показників. Доведено, що якщо на уроках фізичної культури будуть застосовуватися спеціальні фізичні вправи та інноваційні форми й методи проведення уроків, це призведе до покращення вольових якостей учнів і підвищить їхню зацікавленість руховою активністю загалом. Під час дослідження було здійснено аналіз наукової літератури, досліджено існуючі теорії та підходи до розвитку вольових якостей в учнів ЗЗСО, проведено опитування вчителів та учнів, спостереження за їхньою діяльністю, вивчення успішних практик.
Keywords: заклади загальної середньої освіти (ЗЗСО), фізичне виховання, урок фізичної культури, вольові якості, фізична підготовленість, педагогічні засоби, функціональні показники