Впровадження сучасних інформаційних технологій в готельних підприємствах України - Підгірна, Валентина Никифорівна; Єремія, Ганна; Бурка, Володимир Йосипович (Причорноморським науково-дослідним інститутом економіки та інновацій, 2022)
У статті розглянуто питання сучасних інформаційних технологій в готельному бізнесі. Визначено місце і роль комп’ютерних систем бронювання на міжнародному та вітчизняному ринку з використанням Інтернету, як одного з найголовніших видів спілкування і передавання інформації між користувачами в Україні та закордоном. Проаналізовано чинники, які впливають на рівень розвитку і впровадження інформаційних технологій у готелях. Вставновлено, що автоматизовані системи спрямовані на підвищення продуктивності праці, підняття рівня знань у вищих управлінських працівників. Комп'ютерні програми широко використовують готельні комплекси. З їхньою допомогою відбувається управління резервуванням, облік клієнтів, розподіл кімнат, облік інвентарю і контроль за постачаннями харчування. Виявлено і пораджено заходи з удосконалення системи управління готельним комплексом. Закцентовано увага на відомих програмних ІТ-продуктах вітчизняних і зарубіжних спеціалістів, що суттєво підвищують ефективність роботи готельних господарств
IMPLEMENTATION OF MODERN INFORMATION TECHNOLOGIES IN HOTEL ENTERPRISES OF UKRAINE
Keywords: туристична індустрія; туризм; туристичний ринок; готель; інформаційні технології; ІТ-продукт; програмне забезпечення; бронювання; гостинність