УДОСКОНАЛЕННЯ МОТИВАЦІЇ УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ДО ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ - Печенюк, Роман (My University, 2025)
Печенюк Р.Р. Удосконалення мотивації учнів закладів загальної середньої освіти до занять фізичною культурою. Кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 «Середня освіта. (Фізична культура)». – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича МОН України, Чернівці, 2025. Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню мотивації учнів закладів загальної середньої освіти до занять фізичною культурою. Проаналізовано теоретичні засади мотивації та її особливості у підлітковому віці. Визначено та експериментально перевірено комплекс педагогічних умов та ефективних інноваційних методів (ігрових, змагальних, використання ґаджетів та елементів фітнесу), спрямованих на підвищення інтересу школярів до уроків. Досліджено рівень мотивації учнів та розроблено практичні рекомендації для вчителів фізичної культури щодо її формування та підтримки.
Keywords: мотивація, фізична культура, учні, заклади загальної середньої освіти, інноваційні методи, педагогічні умови