Західноукраїнські агломерації: аналіз структури, демографії та економічних профілів - Джаман, Василь Олексійович; Чернюх, Андрій Ігорович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
В роботі виділено адміністративні межі Західноукраїнського регіону та виокремлено найбільші агломерації, що сформувались навколо обласних центрів. Наведено ключові характеристики цих утворень, демографічні показники. Проаналізовано дані про економічний профіль агломерацій. Узагальнено спільні риси та виділено особливості кожної агломерації.
Western Ukrainian agglomerations: analysis of structure, demography, and economic profiles
Keywords: урбанізація; агломерація; системи поселень; Західноукраїнський регіон; урбанізаційні процеси