Теоретичні засади дослідження складних ускладнених речень у сучасній українській мові - Kulbabska, Olena; Бойко, Тетяна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
Складні ускладнені речення посідають проміжне місце в системі складних речень. Незважаючи на те, що вони залишаються малодосліджені, такі структури надзвичайно поширені в усному та писемному мовленні, виформовують ідіостиль багатьох українських письменників.
Keywords: Українська мова, синтаксис, складні ускладнені речення, синтаксичний зв’язок, семантико-синтаксичні відношення