ОЦІНКА СУЧАСНОГО СТАНУ ТОПОГРАФО-ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ ТЕРИТОРІЇ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ СУБУРБАНІЗАЦІЙНОЇ ЗОНИ - Зайцева, Тетяна Володимирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Земельні ресурси – найдорожче багатсво людини. Від нашого ставлення до землі та господарської діяльності залежить наше майбутнє.Земельний фонд України займає 5,7% території Європи. У Загальноєвропейському контексті вона виділяється високою часткою сільськогосподарської освоєності, особливо часткою ріллі в її структурі, що повязано з високою природною якістю українськиї земель. Крім того, земля є основним засобом виробництва в сільському та лісовому господарстві, просторовою основою для розміщення виробничої та соціальної інфраструктури. Субурбаніза́ція - процес зростання і розвитку приміської зони великих міст, унаслідок чого формуються міські агломерації. Субурбанізація є подальшим етапом урбанізації. Характеризується вищими темпами збільшення кількості жителів приміських поселень і міст-супутників порівняно з містами — центрами агломерацій. Субурбанізації посприяло те, що йде процес зменшення у найбільших містах агломерацій робочих місць і зайнятості в оброблювальній промисловості й пов'язаних з нею галузях. Виробництво відділяється від управління ним, розвивається транспорт і зв'язок. За рахунок розвитку комп'ютерних мереж зростають можливості для роботи вдома. Тому економічно активне населення надає перевагу проживанню в ізольованих місцях, в оточенні природи, у невеликих містечках.
Keywords: ТОПОГРАФО-ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, СИСТЕМИ КООРДИНАТ, НАВІГАЦІЯ, ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ