Взаємозв’язок кар’єрних орієнтацій та самоефективності державних службовців - Кравчук, Катерина Андріївна (My University, 2022)
У роботі представлено результати теоретичного обґрунтування і емпіричного виявлення взаємозв’язків кар’єрних орієнтацій та самоефективності державних службовців. Актуальність дослідження обумовлена тим, що проблема професійної кар’єри державного службовця, у тому числі вплив таких факторів, як кар’єрні орієнтації та самоефективність, які мають провідне значення в управлінні кар’єрою державного службовця, не знайшла достатнє відображення у психології. На основі отриманих результатів була розроблена тренінгова програма, спрямована на підвищення рівня загальної самоефективності державних службовців у професійній сфері. Дана програма передбачає виконання наступних завдань: формування позитивного образу «Я» працівників, розвиток здатності до самоаналізу ресурсів, розвиток здатності до рефлексії ефективності професійної діяльності, опанування навичок саморегуляції, а також оволодіння навичками ефективної міжособистісної взаємодії.