Використання математичних квестів в освітньому процесі початкової школи як засіб подолання освітніх втрат. - Воробець, Олександра Валеріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто поняття «освітні втрати»; розкрито теоретичні основи проблеми подолання освітніх втрат в процесі навчання в сучаній початковій школі засобами квест-технологій. Проаналізовано основні причини їх виникнення та окреслено інструменти подолання. Розкрито роль квест-технологій як засобу активізації навчальної діяльності молодших школярів. Досліджено стан проблеми подолання освітніх втрат в практичній діяльності вчителя початкової школи. Описано сутність та специфіку математичних квестів, визначено їх роль у підвищенні зацікавленості учнів до навчання математики.
Keywords: математичний квест; освітні втрати; освітні розриви; інструменти подолання освітніх втрат; квест-технології