ВПЛИВ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ НА ПРОЦЕС СОЦІАЛІЗАЦІЇ ПІДЛІТКІВ - Клічук, Дарина Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Проблема впливу засобів масової інформації (далі – ЗМІ), в сучасному світі постає особливо гостро з огляду на їхній постійний, динамічний розвиток. Підліток оточений насиченим інформаційним середовищем, і знаходиться під постійним впливом з боку ЗМІ, що відповідно відбивається на його поведінці, формуванні етичних норм і принципів та подальшому розвитку в соціальному середовищі. Саме за допомогою засобів масової інформації підліток спілкується з іншими однолітками, збільшує собі дозвілля, отримує певну інформацію; така широка участь цих засобів у житті підлітка, робить їх одним з основних факторів, що впливають на соціалізацію.
Keywords: Поняття, види та функції ЗМІ