РЕАЛІЗАЦІЯ ЗАХОДІВ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНОЮ ГАЛУЗЗЮ В ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ COVID-19 - Данілова, Ольга; Паламарюк, Марія Юріївна (ЧНУ імені Юрія Федьковича, 2021)
Однією із особливостей функціонування туристичного бізнесу є його залежність від кризових явищ у світовій економіці, суспільно-політичної ситуації та інших зовнішніх факторів. З огляду на цю специфіку, застосування та розробка механізмів антикризового управління у туристичному бізнесі набувають особливої актуальності. Це чітко простежувалося у період пандемії COVID-19, яка призвела до значних негативних зрушень у економіці країн світу. Держава та кожне підприємство були змушені застосувати заходи антикризового управління, щоб мінімізувати економічні втрати для всіх галузей, в тому числі туристичної.
Кафедра економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: пандемія COVID-19; туристичний ринок