СТВОРЕННЯ ЦИФРОВОЇ МОДЕЛІ МІСЦЕВОСТІ В ЦІЛЯХ ГЕОДЕЗИЧНИХ І ЗЕМЛЕВПОРЯДНИХ РОБІТ ЗАСОБАМИ ГІС (НА ПРИКЛАДІ МЕЛЬНИЦЕ-ПОДІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ) - Танасс, Степан Костянтинович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Метою дослідження є створення цифрової моделі місцевості засобами ГІС технологій для потреб геодезичного та землевпорядного спрямування. З`ясовано теоретичні складові створення та налаштування цифрових моделей місцевості, здійснено порівняння ЦММ на точність за різними джерелами вихідних даних для території Мельнице-Подільської територіальної громади використовуючи пункти ДГМ, з`ясовано оптимальність розміщення окремих видів земельних ресурсів території дослідження враховуючи крутизну схилу ЦММ.
СТВОРЕННЯ ЦИФРОВОЇ МОДЕЛІ МІСЦЕВОСТІ В ЦІЛЯХ ГЕОДЕЗИЧНИХ І ЗЕМЛЕВПОРЯДНИХ РОБІТ ЗАСОБАМИ ГІС (НА ПРИКЛАДІ МЕЛЬНИЦЕ-ПОДІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ)
Keywords: ЦММ, QGIS, SRTM, геодезія