КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ МЕТОДІВ ГУМАНІТАРНОГО РОЗМІНУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Гуцул, Тарас Володимирович; Хобзей, Микола Михайлович; Ткач, Владислав Олегович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Пропоноване видання – результат виконання співробітниками науково-дослідної частини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича науково-дослідної роботи за темами: 0124U000459 та 0123U100679. Розкрито проблематику наслідків замінування територій, існуючих методів і концепцій, світового досвіду подолання мінних загроз, здійснено порівняння та класифікацію методів гуманітарного розмінування місцевості. Для уповноважених підрозділів центральних органів виконавчої влади та операторів протимінної діяльності, саперів, співробітників ДСНС, наукових співробітників, а також викладачів та здобувачів закладів вищої освіти цивільного захисту населення.
Keywords: військове розмінування; вибухонебезпечні пережитки війни; гуманітарне розмінування; міни; методи розмінування; геоінформаційна система