Зміст, форми і методи виховної роботи зі студентською молоддю у сучасних закладах освіти. - Kozhokar, Maryna (My University, 2018)
Належний рівень організації молодіжного руху є пріоритетною умовою утвердження демократичного устрою. Світова практика та вітчизняний досвід свідчать, що в житті країни, особливо в переломні моменти її історії, провідну роль відіграє молода генерація. Громадянське суспільство є певною системою самостійних і незалежних від держави суспільних інститутів, які забезпечують умови та можливості для самореалізації громадян, захисту їхніх інтересів і прав, впливу на владу та контролю за її діяльністю. Основними інститутами є громадські організації, особливо молодіжні. Сьогодні більшість молодіжних об’єднань в Україні показали себе активними поборниками позитивних змін, учасниками процесів, з думкою яких потрібно рахуватися на всіх рівнях державного управління і громадянського самоуправління.
Keywords: Товариства; Виховна діяльність; Університет; Буковина; Молодь