Стратегічна екологічна оцінка, як інструмент інтеграції екологічних, економічних і соціальних пріоритетів місцевого розвитку (на прикладі Герцаївської територіальної громади) - Білоус, Юрій Павлович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі розкрито теоретичні аспекти стратегічної екологічної оцінки Визначено переваги стратегічної екологічної оцінки для громад. Проаналізовано сучасний стан та стратегічні напрями розвитку Герцаївської територіальної громади. Висвітлені концепти стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Герцаївської територіальної громади на період до 2029 року. Розроблені рекомендації щодо можливостей використання ГІС для автоматизації та стандартизації стратегічної екологічної оцінки.
Keywords: стратегічна екологічна оцінка; стратегія розвитку; територіальна громада; геоінформаційна система